Clubkampioenschappen jeugd groot succes

Vanmiddag, 21 mei 2022, hebben we voor het eerst sinds 2019 de clubkampioenschappen voor de jeugd weer eens kunnen organiseren. 12 deelnemers konden we noteren, wat in de voorrondes zorgde voor 3 poules van 4 spelers. De uitslagen maakte de rangschikking voor de vervolgpoule duidelijk. De nummers 1 & 2 van elke poule kwamen in de A-categorie terecht, de nummers 3 & 4 in de B-categorie. Dat zorgde voor de volgende vervolgpoules:

Poule A1 bestond uit Merijn, Steven en Binks, in poule A2 zaten Mathijs, Thymo en Tom W. In de eerste B-poule hadden we Romijn, Tom van W en Dennis, en in de andere B-poule Sem, Roan en Ruben. De krachtsverschillen werden onderling kleiner dus we kregen we hier vaak spannende potten tafeltennis te zien, met regelmatig een 4 of een 5-setter. De winnaars van de B-poules werden Sem en Romijn. Zij speelden de finale en Romijn won deze B-finale uiteindelijk met 3-1 van Sem. De strijd om de 3e plaats werd een prooi voor Tom van Wieren. Hij won met 3-1 van Roan.

In de A-categorie werd de finale gespeeld tussen Matthijs en Merijn. Merijn leek op een duidelijke overwinning af te stevenen na een 2-0 voorsprong, Mathijs kwam sterk terug tot 2-2 en in de 5e set was het uiteindelijk 11-7 in het voordeel van Merijn. Merijn werd dus de clubkampioen en Mathijs de nummer 2. Ook de wedstrijd om de 3e plaats werd een hele spannende 5-setter. Tom Wiersma won de eerste set met 11-7, Binks de tweede en de derde met 12-10 en 18-16. Uiteindelijk pakte Tom de 3e prijs door de 4e en de 5e set beide met 11-9 te winnen.

Iedereen bedankt voor de fijne middag en de prijswinnaars van harte gefeliciteerd.